Je huidige keuze
Binnen 1-3 werkdagen thuisbezorgd
Supervers van de kweker
Gratis verzending binnen Nederland
Uitstekende score op Trustpilot
Binnen 1-3 werkdagen thuisbezorgd
Supervers van de kweker
Gratis verzending binnen Nederland
Uitstekende score op Trustpilot

7 katvriendelijke kamerplanten

Geen huis kan zonder planten, maar hoe combineer je je urban jungle met een nieuwsgierige kat in huis? Geen nood. Wij hebben 7 kamerplanten (en een bonus tip!) op een rijtje gezet die veilig zijn voor je trouwe viervoeter.


1. Calathea

We kunnen deze lijst niet beginnen zonder een van de mooiste kamerplanten te noemen. De Calathea is verkrijgbaar in veel bijzondere soorten en kleuren. Het is niet de makkelijkste plant, maar hij mag zeker niet ontbreken in je huis. Gelukkig is de Calathea niet gevaarlijk voor katten.


2. Varen

De Varen is een goeie plant om in huis te hebben om meerdere redenen. Allereerst zijn ze veilig voor je huisdier, erg fijn. Maar ze zijn ook super goed in het zuiveren van de lucht. Wat ons betreft een absolute must. Een Varen saai? Welnee, kijk maar naar deze leuke soorten:


3. Pannenkoekenplant

Een plant die een heuse comeback carrière aan het maken is. De Pannenkoekenplant is weer helemaal trendy en zie je overal. Het is ook nog eens een plant die heel makkelijk te stekken is. Leuk om weer te delen met andere plantlovers. En waar het hier natuurlijk om gaat, de Pannenkoekenplant is volkomen veilig voor huisdieren.


4. Orchidee

Voeg een beetje klasse toe aan je huis

Wil je een beetje klasse in huis halen? Ik vind de Orchidee altijd iets stijlvols aan een interieur toevoegen. Deze plant is er in zoveel verschillende soorten dat er altijd eentje in jouw huis past. De Orchidee is ook niet giftig voor je kat of hond, dus dat komt mooi uit. Wel moeten we een kleine kanttekening plaatsen. Een Orchidee heeft voeding nodig om gezond te blijven, die meststoffen kunnen wel gevaarlijk zijn voor huisdieren. We raden dus wel aan een meststof te kiezen op biologische basis. Maar verder, go for it!


5. Olifantspoot

Een heerlijk warrige plant is de Beaucarnea, oftewel Olifantspoot. Hij dankt zijn naam aan de brede stam. Nouja, dat snap je wel. Het blad hangt als een warrig kapsel over de plant heen, en is daardoor een hele leuke eigenzinnige plant die meteen opvalt. Deze plant is niet gevaarlijk voor katten, dus die kun je rustig in huis halen.


6. Graslelie

Alweer een plant die weer helemaal hip is. De Graslelie is terug en mag weer gezien worden. Het is ook nog eens een van de gemakkelijkste kamerplanten die je makkelijk kunt stekken. Zorg je er goed voor dan zal ‘ie mooi gaan bloeien. Neemt de kat een hapje van Graslelie is dat niet erg, de plant is niet giftig.


7. Bromelia

De Bromelia is een feestje in je huis. Wat een prachtige soorten en kleuren heeft deze plant. Het is een leuke manier om een beetje te breken met al het groen in je urban jungle. zet er een paar bij elkaar of wissel af met groene kamerplanten voor een mooi geheel. Het verzorgen van de Bromelia is ook niet moeilijk. Af en toe een scheutje water in de kelk maakt de plant gelukkig. En je kat mag er ook naar kijken, deze bloeiende plant is ongevaarlijk.


Bonus tip!

Zie die maar eens open te krijgen

Deze is misschien een beetje een open deur, maar mocht je nou katten hebben die echt alles slopen in huis, dan kun je altijd nog een ecosysteem overwegen. Dit gesloten systeem bevat alles wat de plant nodig heeft, de pot hoeft nooit open. Je kat kan er dus ook nooit bij, veiliger kan haast niet.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vond je dit interessant? Dan is dit ook iets voor jou