Je huidige keuze
Binnen 2-3 werkdagen thuisbezorgd
Supervers van de kweker
Gratis verzending vanaf 60 euro

10% korting met code 'staycation10'

Kamerplanten verzorgen in 4 stappen

Kamerplanten verzorgen is niet zo moeilijk als je misschien denkt. Al onze planten komen vers van de kweker. Ze worden dagelijks gecontroleerd en met veel liefde naar je toegestuurd. Daarna ben jij aan de beurt. Een plant verzorgen is meer dan alleen af en toe water geven. 
Maar ook als je geen groene vingers hebt kun je met deze tips lang genieten van je eigen urban jungle.


Tip 1: Water, uiteraard
Het is een beetje een open deur, maar wist je dat de meeste mensen planten teveel water geven? Bij teveel water blijft er een laagje onderin de pot staan. Hierdoor ontstaat er wortelrot.

Zo doe je dat:
In de zomer heeft een plant meer water nodig dan in de winter. Een vetplant slaat water op in het blad of de stam, dus de grond mag eerst helemaal uitdrogen voor je weer water geeft. Sommige planten houden juist van een licht vochtige grond. Handige regel: Voel met je vinger de grond van de plant ongeveer 5cm diep. Is de grond droog? Dan is het tijd voor een scheutje water. Liever vaker kleine beetjes water dan ineens een hele plens.


Tip 2: Juiste hoeveelheid licht
De juiste standplaats voor je plant kies je vooral door te bepalen hoeveel licht de plant op die plek gaat krijgen.

Zo doe je dat:
In onze shop kun je terugvinden hoeveel licht de plant nodig heeft, maar het is ook leuk om meer te leren waarom dat zo is. Zo groeit een Calathea in de schaduw van grotere planten, vandaar dat deze minder licht nodig heeft. Planten die in de natuur al in de brandende zon staan, zoals de cactus maak je juist weer blij met veel direct zonlicht. Let ook op met planten in het raam. De zon kan bladeren dan echt verbranden. En niemand wil een plant met gele bladeren.


Tip 3: Voeding
De meeste planten hebben af en toe extra plantenvoeding nodig. Dit zorgt voor een nodige boost en nieuwe energie. Zo is er speciale voeding voor orchideeën en voor cactussen. Doe dit alleen in de groeiperiode van een plant. In de winter is dat bijvoorbeeld minder snel nodig.

Zo doe je dat:
Vloeibare plantenvoeding is het makkelijkste te geven. Verdun eens per maand vloeibare plantenvoeding door het water. In het najaar heeft de plant er overigens minder behoefte aan. Het loont zich ook echt om voeding te kiezen die speciaal ontwikkeld is voor jouw plant.


Bonus tip: Nevel!
In de natuur vangt een plant nog wel eens een goeie regenbui. Dit kun je thuis nabootsen door de plant te besproeien met een plantenspuit.

Zo doe je dat:
Pak een plantenspuit en zet deze op de zachtste stand. Nevel de bladeren van je plant. Of nog makkelijker, neem ze mee onder de douche. Maar wil je het écht goed doen? Zorg dan voor zacht water of water dat je eerst gekookt hebt om kalkvlekken te voorkomen. Vooral tropische planten houden hiervan, zoals de Lepelplant.

Planten met meer fluweelachtige bladeren of vetplanten maak je er niet blij mee.


Zoals je ziet is kamerplanten verzorgen echt niet zo moeilijk. Het belangrijkste is de natuur zoveel mogelijk na te bootsen. Wat is jouw ultieme tip voor plantverzorging? Laat het hieronder weten!


Een gedachte over “Kamerplanten verzorgen in 4 stappen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *