Je huidige keuze
Binnen 2-3 werkdagen thuisbezorgd
Supervers van de kweker
Gratis verzending vanaf 60 euro

10 planten voor de badkamer

De badkamer is de plek waar je dag begint en waar je de dag weer afsluit. De plek van even snel douchen, of een uitgebreid moment van wellness voor jezelf. Toch zoeken de meeste mensen kamerplanten uit voor de woonkamer of slaapkamer. Maar daar hoeft je urban jungle niet te stoppen.

De badkamer is een uitstekende plek voor veel soorten planten, als je rekening houdt met een paar belangrijke eisen. We leggen het je hieronder allemaal uit.

Geen plant kan zonder licht, dus de eerste eis is natuurlijk dat je badkamer een raam heeft, of dat er op een andere manier daglicht in de badkamer komt. Heb je geen raam? Dan moeten we je helaas teleurstellen, geen enkele plant kan zonder zonlicht. Een alternatief is dan om te kijken naar een paar mooie kunstplanten. Daarnaast is de luchtvochtigheid heel belangrijk. Kies voor een plant die gewend is aan een tropisch klimaat. In je badkamer is het vaak wat warmer en hangt er een hogere luchtvochtigheid. Een tropische plant is hier heel erg blij mee en is daardoor een leuke aanwinst als kamerplant in de badkamer.

1. Spathiphyllum (Lepelplant)

Onze absolute topper voor de badkamer is de Spathiphyllum, ook wel Lepelplant genoemd. Een plant die dol is op vocht. Een Lepelplant kan goed staan in de halfschaduw en wil graag dat de potgrond vochtig blijft. Zorg er wel voor dat het water kan weglopen. Elke keer weer zul je verrast worden door mooie bloemen.

2. Chlorophytum (Graslelie)

De Graslelie is weer helemaal hip en hoort in elke urban jungle thuis. Het is een gemakkelijk plantje die ook nog eens flink kan doorgroeien. Je kunt de nieuwe plantjes makkelijk stekken. Is de Graslelie erg gelukkig, dan gaat ‘ie zelfs bloeien. Ook fijn: Een Graslelie is niet giftig voor huisdieren.

3. Monstera

De Monstera Deliciosa is zo ongeveer de bekendste kamerplant. Door z’n bijzondere bladeren wordt de Monstera ook wel Gatenplant genoemd. Deze kamerplant houdt van een hoge luchtvochtigheid en weinig licht, en past daarmee perfect in je badkamer.

4. Orchidee

Bloeiende kamerplanten passen mooi in je badkamer. Een Orchidee kan leven met weinig licht en geeft je badkamer een stukje luxe. Water geven doe je door de kluit onder te dompelen in water. Geef de plant voeding speciaal voor orchideeën. Onze tip: Zet er twee naast de wastafel. Alsof je ontwaakt in een sjiek hotel.

5. Musa (Bananenplant)

Zeg je tropische planten, dan mag de Bananenplant zeker niet ontbreken. De Musa is heel dorstig en leeft op in een tropisch klimaat die je met je badkamer goed kunt imiteren. Een Bananenplant heeft wel iets meer licht nodig. Zet een grote Musa naast het bad, en waan je in tropische sferen.

6. Aloë Vera

De Aloë Vera is een klein wonder. Het is een plant die heel weinig vraagt, maar zoveel geeft. Het sap van de Aloë Vera is heel geneeskrachtig en wordt gebruikt in crèmes en verzorgingsproducten. Een Aloë Vera kan goed leven in verschillende condities. Van weinig tot veel licht, en heeft maar weinig water nodig. De grond mag een beetje uitdrogen voor je weer water geeft. Een ideale plant dus om een mooie plek te geven op je badkamermeubel.

7. Varen

Heb je heel weinig licht in de badkamer? Een Varen kan er goed tegen en is ook een sterke plant. Het blad is ontzettend mooi om naar te kijken, dus geef een Varen een goeie prominente plek in de badkamer. Bijvoorbeeld op de vensterbank. De Asplenium wordt erg gelukkig van een hoge luchtvochtigheid, dus dat komt mooi uit!

8. Sansevieria (Vrouwentong)

We gaan verder met de lijst met een paar onverwoestbare kamerplanten. Bij een Sansevieria kun je eigenlijk niks fout doen. Dit is zo ongeveer de makkelijkste kamerplant die je kunt hebben. Een Sansevieria kan tegen veel en weinig zonlicht. Water mag je gerust een keertje vergeten. De Sansevieria heeft zelfs liever een wat droge potgrond. Zet er twee naast elkaar in dezelfde pot. Wij houden ervan.

9. Zamioculcas (ZZ Plant)

De ZZ Plant heeft niet alleen een leuke naam, maar ook een heel bijzonder blad. Wij krijgen geen genoeg van deze plant, en is het daarom ook niet vreemd dat de Zamioculcas zo populair geworden is. Ook deze plant is heel erg sterk, dus perfect voor de badkamer. Omdat deze plant liever in de schaduw leeft, heb je niet veel licht nodig. In de dikke bladeren kan de plant water opslaan, dus veel heeft de Zamioculcas niet veel nodig om blij te worden in jouw badkamer. Wat een plaatje.

10. Scindapsus

We kunnen de lijst niet eindigen zonder te kijken naar een hangplant, uiteraard. Onze keuze valt dan op de Scindapsus. Deze vindt het fijn om bij de douchecabine te hangen, en vrolijkt elke badkamer gelijk op. Ook leuk om als hangplant te kiezen in de bijzondere bollen van Kokodama. Een duurzame bol gemaakt van kokosvezel. Dat ziet er leuk uit! Liever geen hangplant? De Scindapsus staat ook leuk in een mooie pot.

Zoals je ziet is er keuze genoeg om je badkamer gezellig te maken met de allermooiste kamerplanten. Heb je zelf een plant in de badkamer staan die je nog mist in deze lijst? Laat het ons vooral weten in de reacties. Misschien kun je een andere plant lover inspireren! Wist je overigens dat planten die niet in de badkamer staan soms ook wel eens een douchebeurt kunnen gebruiken? Tropische planten kun je af en toe besproeien met een plantenspuit, dat houdt ze gezond, en houdt stof van het blad wat ze anders het zonlicht ontneemt. Of neem ze gezellig mee onder de douche, waarom niet?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *