Je huidige keuze
Binnen 2-3 werkdagen thuisbezorgd
Supervers van de kweker
Gratis verzending vanaf 60 euro

De Kamerden is de ultieme kerstboom

De feestdagen komen al snel dichterbij. En die vier je natuurlijk op jouw manier. Maar hoe je dat ook doet, het decoreren van je huis hoort erbij. Ga je voor wat subtiele lichtjes of dompel je je woonkamer helemaal om in Kerstsfeer? Een centraal punt blijft altijd de kerstboom.

Wist je dat een gemiddelde kerstboom maar liefst 7 tot 10 jaar oud is voordat hij in je huis komt te staan? Zonde eigenlijk dat we dan altijd een afgezaagde boom langs de weg kopen en die in januari met uitvallende naalden weer op straat gooien. Anno 2023 niet meer een duurzame keuze. Beter is al een kerstboom met kluit. Zet de boom in een mooie pot of mand tijdens de feestdagen. Na de Kerst kan de boom rustig wennen aan koudere temperaturen en daarna een nieuw plekje krijgen in je tuin of op je balkon. Hoe je een kerstboom het beste verpot hebben we al in dit artikel beschreven.

De Kamerden als ultieme kerstboom

Heb je de ruimte niet voor een kerstboom in de tuin of wil je het nieuwe jaar beginnen met nieuwe planten? Dan hebben wij het allerbeste alternatief voor je gevonden. We laten je dit jaar graag kennismaken met de Araucaria heterophylla, oftewel de Kamerden. In andere landen noemen ze deze boom de Norfolk Island pine, omdat hij daar het meeste voorkomt. In de natuur kan hij makkelijk meters hoog worden. We geven toe, je moet even wennen aan het uiterlijk. Het is een hoge plant maar met minder zijtakken. Toch biedt de Kamerden alleen maar voordelen. We zetten ze even op een rijtje:

 1. De Kamerden laat geen naalden vallen
  Hoe goed je ook je best doet, een traditionele kerstboom laat toch altijd naalden vallen. Als de boom geen kluit heeft, ben je einde van de feestdagen flink aan het stofzuigen. De Kamerden heeft hier geen last van.
 2. De Kamerden is heerlijk zacht
  Prik je jezelf steeds wanneer je je favoriete decoratie in de boom wilt hangen? This plant’s got your back. Z’n naalden zijn superzacht en de takken buigen een beetje mee. Dat is nog eens makkelijk stylen.
 3. De Kamerden is niet giftig
  In tegenstelling tot een traditionele kerstboom is een Kamerden niet giftig voor jou of je huisdieren. Dat maakt deze lieve boom ook nog eens een veilige keuze.
 4. De Kamerden heeft nauwelijks verzorging nodig
  Het fijne van de Norfolk Island pine is dat hij water opslaat in de stam als een boom. Zeker in de wintermaanden heeft hij daarom weinig water nodig. Een plek met indirect zonlicht is genoeg. Pas wanneer de potgrond is uitgedroogd, geef je weer water.
 5. De Kamerden geurt heerlijk naar kerstboom
  Iedere keer wanneer we een Kamerden verpakken ruiken we weer de heerlijke geur van een echte kerstboom, en dromen we even weg naar avondjes vol kerstfilms, warme chocolademelk en gezelligheid

Ben je toch nog niet overtuigd? Het allergrootste voordeel van de Kamerden is dat het eigenlijk een kamerplant is. Na de feestdagen haal je de decoratie weer uit de boom, en blijft deze plant het stralende middelpunt van je huis. Zo kun je er het hele jaar door van genieten. Gooi je Kamerden dus zeker niet weg en zet hem niet buiten. Rond de Pasen wil de Kamerden graag weer versierd worden met je favoriete paasdecoratie. In het najaar omring je de plant met pompoenen en kastanjes. En de volgende winter staat hij weer klaar als kerstboom. In je huis groeit de plant tot ongeveer 2 meter uit. Een super duurzaam alternatief met alleen maar voordelen!

Fijne feestdagen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vond je dit interessant? Dan is dit ook iets voor jou